Taxikařům nevyšlo jejich zablokování Prahy. Policie byla připravena

0

Rozsáhlé bezpečnostní opatření dnes probíhalo v Praze v souvislosti s pražskými taxikáři. Ti se rozhodli v počtu asi 150 taxíků blokovat ulici Lazarskou kolem třetí hodiny odpoledne. Policie byla na tuto situaci připravena a řidiče taxíků odkláněla směrem pryč od centra. Některým řidičům taxislužeb se to nelíbilo a konkretně na Karlově náměstí jeden z řidičů odmítl uposlechnout výzvu policisty. Ten ho proto vyzval několikrát ať vystoupí z auta. Taxikář se před ním v autě zamkl.

Když si policista připravil teleskopický obušek na rozbítí skla, řidič auto odemkl. Byl policisty zajištěn a auto bylo odtaženo.

Další kritická situace nastala kolem šesté hodiny večer u Hlavního nádraží na Wilsonově ulici. Taxikáři tady uprostřed silnice začali simulovat dopravní nehodu. Když policisté povolali odtahová auta, demonstrující taxikáři polevili a raději sami odjeli.

Situace v Praze je kritická, řidič taxislužeb protestují proti nerovným podmínkám v podníkání. Trnem v oku jim jsou řidiči, jezdíci pro službu UBER, která podle nich nedoržuje zákon. Na to dnes reagoval i premiér v demisi Andrej Babiš a primátorka Prahy Adriana Krnáčová. Společnosti UBER zaslali dopis, aby dodržovala zákony této země, nebo z ČR odešla.

Protesty taxikářů se mají opakovat opět ve čtvrtek.

 

 

Sdílejte:

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Hide picture