Tíseň TV

Dobře organizovaná skupina připravuje seniory o nemovitosti

video, foto

Téměř po celé republice, funguje podle našich exkluzivních informací dobře organizovaná skupina poskytovatelů úvěrů. Ti se zaměří na člověka ve finanční tísní s vlastní nemovitostí a tomu se pod záminkou pomoci vetřou do přízně. Jde zejména o seniory.

 

Scénář je téměř vždy stejný. Skupina poskytne oběti za velmi nevýhodných podmínek vysoký úvěr s  nesmyslnou dobou splatností. Někdy to jsou 3 měsíce někdy půl roku. Seniora poté pod nátlakem anebo vhodnou manipulací donutí smlouvu podepsat. Za úvěr pochopitelně obět ručí svou nemovitostí.

Tíseň.tv upozornila na případ, kdy téměř sedmdesátiletá důchodkyně takovou nevýhodnou smlouvu podepsala. Poté se ale do případu vložila její vnučka a podala trestní oznámení. Organizovaná skupina poté začala pociťovat možné problémy, a proto se pokusila původní úvěr přeúvěrovat ještě na výšší částku. To se jí nakonec povedlo.

Celou záležítostí se teď zabývají i kriminalisté na Kladně. Je totiž dost pravděpodobné, že poškozených je více.

Tíseň.tv má důkazy minimálně o dalších třech podobných případech.

Zároveň se serveru Tíseň.tv podařilo získat důkazy o napojení skupiny na právníky, exekutory a notáře, kteří minimálně ve dvou případech se skupinou spolupracovali na nevýhodných smlouvách.

 

Exit mobile version