Tíseň TV

Jako uragán vtrhla Celní správa na Praze 4 do ilegální herny s automaty. Obsluha ani nevěděla komu herna patří.

Zdroj: AKTU.cz, Jiří Forman

Během dopoledne naběhlo několik příslušníků Celní správy do nelegální herny v ulici Antala Staška. Hernu měli celníci vytipovanou. Obsluha se nezmohla na sebemenší odpor.

Někteří s příslušníků museli být ozbrojeni. Jak sami říkají, nikdy totiž nevíte, co nebo kdo vás tam čeká. Navíc některé dveře v objektu jsou zamčené. Jedny, které se otívrají po zadání číselného kódu či pomocí čipu skrývali místnost s nelegálními automaty. Bylo jich tu rovnou osm. Majitelé nelegálních heren se snaží takhle obejít zákon. Pokud se Celní správa do dveří nedostane vlastními prostředky má nasmlouvaného záměčníka.

U všech automatů musí celníci vyzkoušet funkčnost a až poté je zabaví a odvezou do přísně tajného skladu. Po určité době je pak ve speciální drtičce zničí.  Kontroly se nezabývají jen nelegálními hracími automaty. V tomto případě i obsluha herny pracovala načerno a svého chlebodárce zapírala. Práci ji prý sehnala kamarádka a ona vlastně sama neví, pro koho pracuje.

Tohle byla 29 herna od začátku roku a celní správá hodlá v Praze pokračovat v nastoleném trendu. Tedy potírat nelegální hazard všemi možnými prostředky.

Exit mobile version