Tíseň TV

Video: Afgánec v nemocnici na Bulovce znásilnil zdravotní sestru. Kriminalisté ho dopadli a obvinili.

Zdroj: Aktu.cz

V nočních hodinách z neděle na pondělí  došlo na infekčním oddělení nemocnice na Bulovce k znásilnění zdravotní sestry. Alespoň tak vyhodnotila skutek policie, která ještě ten den podle tiskové mluvčí Ivety Martínkové pachatele zadržela a obvinila z trestného činu znásilnění.

Podle informací AKTU.cz by mělo jít o cizince a to mladého muže, který do České republiky přišel z Afganistánu a nemá v České republice zatím trvalé bydliště.  V nemocnici byl podle informací zpravodajské agentury AKTU.cz s rodinou, která zde má jednoho z rodiných příslušníků hospitalizovaného. Incident potvrdil i mluvčí nemocnice Martin Šálek.

K incidentu došlo ve chvíli, kdy byl pavilon téměř prázdný. Mladý muž měl podle svědků incidentů a zaměstnaců nemocnice zátahnout zdravotní sestřičku někam do míst, kde na ně nebylo vidět a tam ji začít osahávat. K pohlavnímu styku podle informací AKTU.cz naštěstí nedošlo, protože sestřičce přibehli na pomoc ostatní pracovníci nemocnice. Zákon je v tomto směru poměrně hodně tvrdý a za znásilnění se považují i tzv. měkké praktiky, tedy i osahávání.

Pachatel pak z místa utekl. V pondělí, ho podle informací AKTU.cz zadrželi kriminalisté, kteří případ vyšetřovali. Muže obvinili a v současné době se rozhoduje o vzetí pachatele do vazby.

Připravujeme podrobnosti.

Exit mobile version