Tíseň TV

Další policejní honička v Praze. V noci ujížděl muž se zákazem řízení. Test na drogy odmítl

Zdroj: AKTU.cz, Jiří Forman

Už se to stává koloritem dnešních dní, kdy policisté v České republice chytají jednoho zfetovaného řidiče za druhým. Pravidelně ještě nevlastní řidičský průkaz nebo mají vysloven zákaz řízení. Těmto lidem je to jedno. A přesně takového chytili při včerejší honičce pražští policisté.

Řidič začal ujíždět včera po půlnoci v ulici K Červenému dvoru, kde si ho všimla hlídka policistů, kteří ho chtěli zkontrolovat. Řidič pořádně sešplápl plyn a ujížděl ulicemi jako smyslu zbavený. Postupně se do honičky přidavala další policejní auta OHS i PMJ. Chytiti se ho podařilo i se splujezdkyní v ulici Malešická. Hlídka, která muže dopadla byla z místního oddělení Strašnice.

Po jeho dopadení bylo jasno proč ujížděl. Měl vysloven zákaz řízení a odmítl test na drogy. Test na alkohol byl negativní. V praxi to znamená, že s mužem bude jednáno jako by před jízdou drogy požil. Problém je, že je mu to úplně jedno, ikdyž například jízdou se zákazem řízení páchá trestný čin a bude pro tento skutek potrestán.  Bude stejně tak jako ostantí chyceni řidiči dál řidit. Co naplat, že ho třeba zítra opět „sloví“ v Praze jedna z hlídek. Problém je v právním řádu České republiky.

Exit mobile version