Tíseň TV

Odpouslouchávali starostu z ODS nebo z ANO?

foto, audio

Ve dvou počítačích z toho jeden přímo v kanceláři startosty městské části Praha 15 – Hostivař a Horní Měcholupy, bylo nalezeno nelegální monitorovací zařízení. Serveru Tíseň.tv to potvrdil současný starosta městské části Praha 15 Milan Wenzl (ANO).

 

Telefon Milan Wenzl, starosta MČ PHA 15

Podle informací Tíseň.tv  šlo o software, který lze aktivovat na dálku a na dálku ho také vypnout. Většinou to lze provést v nejjednoduším případě přes internet, ty sofistikovanější programy jsou pak i vybaveny krabičkou se sim kartou nebo jsou řízeny rádiem. Mohou tak nezávisle přenášet data nebo je lze na dálku obsluhovat.

 

 

V době auditu tedy v lednu 2015 nebyl program aktivní a nebyl aktivní pod aktivním uživatelem. Tedy pod současným starostou Wenzlem. Otázkou zůstává, kdo program do počítačů, včetně počítače starosty nainstaloval a zda-li ten program nemonitoroval předchozího starostu Pavla Klegu (ODS), který skončil v listopadu 2014.

Pavel Klega před tím, než se stal starostou MČ Praha 15, úřadoval jako náměstek primátora Béma. A právě za éry primátora Béma, se začal stavět několikrát předražený tunel Blanka a vyšlo napojení lobbistů Janouška či Rittiga na pražský magistrát.

 

 

Exit mobile version