Tíseň TV

Video: brutální rvačka na Václaváku. Pachatel se choval jako prase

video, foto

 

Brutální rvačku musí vyšetřovat kriminalisté z Bartolomějské ulice v centru Prahy naVáclavském náměstí. Skupinka  3 mužů tady napadla dva chodce.  Oba napadené musela odvézt záchranka do nemocnice.

Útok zejména nejmenšího z agresorů byl tak razantní, že svědci mluví i o šlapaní na hlavu a kopání do ležícího zraněného muže. Své chování tento muž předvedl i před kamerou Tíseň.tv, kdy nadával zakročujícím policistům. Zejména pak hlídce dopravní policie, která útočníky zadržela  cca 300 metrů od místa incidentu. Zakročující policista už musel použít výzvy, aby agresivního mladíka uklidnil. Sám policista pak zaslouží obdiv za zvládnutí celé situace.

Ublížení na zdraví, z kterého bude pravděpodobně útočník obviněn, pokud se stav zraněného nezhorší, není jediným prohřeškem. Agresivní chování mladíka – nejmenšího ze zadržené trojice, popisuje i řidič taxíku, kterému mladík šlapal po kapotě auta.

Samotní zadržení muži nejsou policii neznámý. Podle našich exkluzivních informací, mají neonacistickou minulost, kdy navštěvovali  koncerty neonacistickou tématikou.

Oslovili jsme tiskový odbor Pražské policie a ikdyž na podobné otázky odpovídají tiskový mluvčí po telefonu novinářům běžně a téměř okamžitě, zvlášť když se jedná o dobrou práci policie, tady byl tiskový mluvčí Tomáš Hulan velmi zdrženlivý. Redakci odepsal pouze toto:

„Řešení celé této události je prozatím v prvopočátku, tudíž není momentálně možné na tyto Vaše dotazy odpovědět.“

Zároveň, ale dodal, že se zítra budou celé kauze věnovat komplexně.

V tuto chvíli tedy nevíme, zda-li vyšetřovatel agresivního mladíka obvinil či nikoliv a v jaké fázi vyšetřování je.

 

 

V každém případě policisté ze služby dopravní policie, či speciální pořádkové jednotky, která na místo také dorazila, včetně vyšetřovatelů na místě, místního oddělení Krakovská i strážníků MP Praha, ti všichni  do teď odvedli perfektní práci. Přeci jen se podařilo agresory zadržet a to i přesto, že se prokazatelně snažili z místa utéct. Nemalou roli tady bude hrát i obsluha kamerového systému, protože je dost pravděpodobné, že celý incident bude na kamerách městského kamerového systému.

Zranění muži, kteří byli záchrankou odvezeni jsou mimo ohrožení života..

Do 10 dílu pořadu Tíseň.tv chystáme malou osvětu o tom, co všechno policista může a co ne. Zároveň co všechno musíte ze zákona vydržet a kde už to hraniční s porušením zákona.

 

 

Exit mobile version