Tíseň TV

Víme, jak to je s mafií na Kladně. Připravuje důvěřivce o nemovitosti. Policie to údajně přehlíží.

Zhruba před půl rokem jsme vás na serveru Tíseň.tv informovali o paní Janě, která svoji důvěřivostí přišla o byt. Reportáž najdete zde. Půjčila si peníze (ikdyž je nepotřebovala) a ručila bytem. Smlouva byla podle ní sepsána pod nátlakem, ale dnes ji to nikdo nevěří. Peníze které si pučila vlastně ani neviděla. Podvodníci si je totiž poslali na svůj účet a to proto, aby o ně nepřišly. Je to kolotoč domluvených lidí od bílých koní, co pujčují peníze, přes notáře, právníky a ve finále investory. Všechny tyto úkony se provádí na Kladně. Z jednoho prostého důvodu. Aby případné vyšetřování prováděla policie v Kladně. Kdyby se jednalo o jeden případ řeknete si chudák paní. Podvedených tímto způsobem jsou, ale desítky.

 

Zaražející je fakt, že tyto praktiky nezajímají orgány činné v trestním řízení. Jedni údajně nemají pravomoc to řešit pro malou škodu, jedni všechny případy odkládají a odkazují na občanskoprávní spor. Přitom jména a praktiky se opakují. Nikdo z vyšetřovatelů to nechce sloučit do jednoho. Jednak by výše škody byla větší a jednak celá kauza by byla průhlednější.

Poškození přibývají, státní pokladna chudne a vrchol našeho pavouka bohatne. Celá kauza má jen dvě řešení. Buď jsou lichevní úvěry v pořádku a skutečně se tohle v našem státě může nebo jde o trestný čin. To ale musí někdo z orgánů činných v trestním řízení dokázat a zatím se moc dokazovat nechce.

Jiří Forman – redaktor a autor reportáže

 

Exit mobile version