Železniční neštěstí na Karlovarsku. Policie má pravděpodobně viníka

0

 

Na Karlovarsku u Perninku došlo k čelnímu střetu dvou vlaků, při kterém zemřely 2 osoby. Na místě je přibližně 30 osob zraněných, některé i vážně. Povolány byly i záchranářské vrtulníky. Trať je uzavřena, taktéž i přilehlé silnice.

Na místě zasahují záchranáři nejen z České republiky ale pomahá posádka záchranářů z Německa včetně záchranářského vrtulníku. Na místo dorazil ministr dopravy Karel Havlíček.

Místo nehody je v nepřístupném terénu a hasiči musí ke zraněným nahoru do svahu nebo z nádraží v Perninku přes koleje. Raněné, které vyprostí ošetřují na místě a pak je nosí přibližně 600 metrů po kolejích na vlakové nádraží, kde dochází k třídění raněných a následných rozvozech do nemocnic.

 

Příčina nehody je v šetření. Podle prvotních informací je viníkem nehody strojvedoucí vyrážející z nádraží v Perninku, protože si popletl dny. Během svátečních dní se totiž vlaky křižují ve stanici Nové Hamry. V pracovní dny pak ve stanici v Perninku. Strojvedoucí si pravděpodobně neuvědomil, že je pracovní den a vyjel na trať v domění, že vlak na něj čeká ve stanici Nové Hamry. Ten byl bohužel 600 metrů před stanici Pernink. Ke střetu navíc došlo v nepřehledné zatáčce, kde strojvedoucí neměli šanci brzdit.

Policie strojvedoucího na místě zadržela a také zahajila vyšetřování pro přečin obecné ohrožení z nedbalosti.

 

Sdílejte:

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Hide picture